Cart Total Items (0)

Winkelwagen

image
Isolatie Subsidies

Subsidies voor het Isoleren van een Woning

In het kader van duurzaamheid en energiebesparing is het isoleren van een woning een belangrijke stap die huiseigenaren kunnen nemen. Niet alleen draagt dit bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot, maar het zorgt ook voor een aanzienlijke besparing op de energierekening.

Om huiseigenaren te stimuleren hun woning te isoleren, bieden overheden en instanties diverse subsidies en financiële regelingen. Deze subsidies maken het isoleren van een woning financieel aantrekkelijker en toegankelijker.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Eigen Huis (SVVE)

De SVVE is een aantrekkelijke subsidie voor huiseigenaren die stappen willen zetten naar het verduurzamen van hun woning. Deze regeling ondersteunt een breed scala aan maatregelen gericht op het verbeteren van de energie-efficiëntie en het woongenot. Denk hierbij aan de installatie van duurzame energieoplossingen zoals zonnepanelen en warmtepompen, naast traditionele isolatieverbeteringen zoals dak-, vloer-, en spouwmuurisolatie, en de vervanging van standaardglas door hoogrendementsglas. Voor eligibiliteit vereist de SVVE dat eigenaren ten minste twee significante verduurzamingsmaatregelen treffen, waardoor hun woning niet alleen energiezuiniger wordt maar ook bijdraagt aan een beter milieu.
image

Actuele informatie subsidies

Het isoleren van een woning is een investering die zichzelf terugverdient door lagere energiekosten en een hoger wooncomfort.
Dankzij de beschikbare subsidies en regelingen is het voor veel huiseigenaren financieel haalbaar om deze stap te zetten.
Door goed gebruik te maken van deze financiële steun, draagt u bij aan een duurzamere wereld en verbetert u tegelijkertijd de waarde van uw woning.

Kijk voor de actuele info mbt alle subsidies op de site van de overheid:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis/vraag-en-antwoord/subsidie-isolatie-huis